Racen

achtergrond.jpgIn januari 2011 schudden Theo Bos en Jan Rozendaal elkaar de handen en bezegelen daarmee de samenwerking in het “ASR / Farmtrans Racing Team”.

racen-janrozendaalJan Rozendaal rijdt sinds enkele jaren in de DNRT competitie (www.dnrt.nl). De DNRT organiseert autoraces voor beginnende en gevorderde amateurs met racelicentie. Het zijn wedstrijden met een lage financiële drempel en daarom ook makkelijk toegankelijk. Er zijn meer dan 20 klassen en die zijn ingedeeld in 3 series. Auto’s A, Auto’s B en Endurance. In de auto’s A groep rijden Toer en GT wagens van allerlei soort. Zij worden ingedeeld in 3 klassen naar snelheid. De snelle in de TOER klasse, de zeer snelle in de SPORT klasse en de super snelle in de SUPERSPORT klasse.

racen-autoDe auto is uiteraard conform de KNAF veiligheidsreglement uitgevoerd. De Auto A serie brengt ook bepaalde technische specificaties met zich mee uit het DNRT reglement, voorafgaand elke race wordt de auto op zowel technische specificaties als ook de veiligheidsvoorschriften gecontroleerd.

De race-auto waar we mee racen is een Nissan 300ZX type Z-31 uit 1984, er is weinig origineel meer aan deze auto.

asSinds 2013 heeft de race auto een ander uiterlijk gekregen. We rijden tegenwoordig in de Super Sport Klasse en rijden op Zandvoort ver onder de 2:00 minuut aan rondetijden.